Algemeen

Zaalvoetbal

Visie junioren
 
Veel voetbalcoaches zien dat het straatvoetbal bijna volledig is verdwenen hetgeen erg heeft ingesneden op het technisch niveau dat heden ten dage is terug te vinden op de voetbalvelden. Het (jeugd)zaalvoetbal en de opkomst hiervan is voor velen daarom een welkome compensatie.
 
Futsal is de manier bij uitstek om de vaardigheden van het veldvoetbal te beheersen.
Onderzoek heeft uitgewezen dat bij Futsal de speler ruim 12 keer vaker de bal raakt dan bij veldvoetbal. Omwille van het beperkt aantal spelers zullen alle spelers moeten beschikken over zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten op alle posities van het veld. Er zijn veel 1 tegen 1 duels waardoor de verdedigende en aanvallende kwaliteiten worden ontwikkeld. De kleinere en zwaardere bal stelt de speler in staat Braziliaanse technische vaardigheden te ontwikkelen en de snelheid van het spel dwingt de speler om sneller technische en tactische beslissingen te maken.
 
Ook voor de doelwachter zijn er tal van voordelen. Zij leren om met het spel mee te bewegen door op 1 lijn te blijven met de bal en niet te zijn vastgelijmd aan hun doellijn. Ze leren mee deel te nemen aan de aanval, vaardig te zijn met hun voeten en snelle reflexen te ontwikkelen.
 
Dit alles illustreert nogmaals de verstandige keuze om op deze gouden leeftijd als voetballer, waarin de technische ontwikkeling in een stroomversnelling komt, dit seizoen deel uit te maken van .
 
ZVC Panna Bilzen heeft als visie om de getalenteerde en gemotiveerde jeugdspelertjes uit de omgeving een surplus te geven in hun opleiding als voetballer.
 
Het seizoen 2015 / 2016 zal ZVC Panna Bilzen met 11 jeugdploegen wedstrijden spelen..
 
Met ons totaal van ruim 90 jeugdspelers beschikken wij over één van de grootste jeugdwerkingen uit het zaalvoetbal van heel Limburg. Wij hebben de intentie om te blijven groeien maar dit vooral in kwaliteit en niet in kwantiteit. 
 
Op korte termijn willen wij steeds meedoen voor prijzen in de provinciale competitie en liefst stunten in de nationale eindronde.
 
Verder willen we een goede opleiding bieden voor onze jeugd waarin presteren met plezier voorop staat. Zo willen wij ten eerste opleiden voor onze eigen seniorenploeg, maar (helaas) ook voor clubs met senioren in de nationale reeksen.
 
Wil je als jeugdspeler binnen onze jeugdwerking komen ondervinden of zaalvoetbal iets voor jou is, neem dan contact op met de jeugdcoördinator. 
 
Visie senioren
 
Aangezien de KBVB na de scholieren (jun B / U17) geen jeugdzaalvoetbal meer voorziet hebben wij besloten om ook een seniorenploeg op te richten.
 
Deze zal het seizoen 2015 / 2016 starten in 2de provinciale. 
 
De 2de jaars scholieren zullen voorrang krijgen om in deze ploeg te spelen en zullen indien nodig worden aangevuld door andere jeugd met een zaalvoetbalverleden binnen onze vorige werking of waar mogelijk spelers uit onze jeugdploegen. 
 
Indien men op de wedstrijddag 15 jaar is, is men speelgerechtigd.
 
Deze seniorenploeg zal bestaan uit een selectie van maximaal 1 keeper en 10 veldspelers. 
 
Voor een wedstrijd worden er maximum 1 keeper en 8 veldspelers geselecteerd.
 
Verder werkt deze ploeg identiek als de jeugdploegen.
 
We mogen hierin gerust ambiëren om door te stoten naar hogere reeksen met onze senioren, steeds vast houdend aan de kansen van onze jeugdspelers en een gezonde financiële werking.
 
Na twee seizoenen achter elkaar te promoveren hopen bij in de komende drie seizoenen nog één niveau te stijgen. 
Share by: